среда, 27. април 2011.

Отворено писмо

Удружење грађана
Српски Ходочасници


Обавештавамо Вас, да као невладина, нестраначка, непрофитна организација, са благословом Српске Православне Цркве и дозволом министарства унутрашњих послова републике Србије, организујемо Видовданско Ходочашће. Током овог путовања намеравамо да пешака пређемо дуг пут од Београда до Газиместана, да успут посетимо многе наше манастире и споменике Српске културе. Пут до Газиместана водиће нас преко Раље, Аранђеловца, Љига, Равне горе, Прањана, Овчарскокабларске клисуре, Пожеге, Ивањице, Студенице, Рашке, Лепосавића, Бањске и Косовске Митровице. Наша је жеља да организацијом овог путовања на овакав начин, помогнемо људима да упознају Србију, њену природу, традицију и културу али и да пружимо подршку нашем народу на Косову и Метохији. Коришћењем само своје сопствене снаге уместо конвенционалних превозних средстава ми одајемо почаст светињама које посећујемо али показујемо и спремност да за спас Косова и Метохије уложимо и сваки други потребан напор који од нас, наша отаџбина буде тражила.

Позивамо Вас да својим положајем и могућностима, сви заједно ово ходочасно путовање учинимо могућим. Да би група од око 30 људи могла да препешачи овај пут потребни су јој вода, храна, сува места за спавање и пратеће возило које ће носити камп опрему, храну и воду за учеснике.

Позивамо Вас да својим прилозима у роби, новцу или личним учешћем на Видовданском Ходочашћу, допринесете остварењу наше идеје и нашег циља.



С' поштовањем
Организатори Видовданског Ходочашћа:    
Удружење грађана - Српски Ходочасници


 Контакт телефони за све информације:
 0628257331 и 0637047626

Жиро рачун удружења           

Динарски: 340-11005960-74 ERSTЕ BANK
Девизни: 50090110-28041187 ERSTЕ BANK

Нема коментара:

Постави коментар